Prateći materijal


Za kvalitetnu ugradnju Lexan ploča neophodno je koristiti određene prateće materijale, kako ne bi došlo do ulaska vode u ploče, a samim tim i stvaranja vlage i buđi!!!    


Anti Dust traka — služi za zatvaranje ploča, a proizvode se u debljinama 25, 38mm., čime je sprečeno prodiranje vode, vlage i prljavštine.
Anti Dust filter traka — služi za zatvaranje ploča i omogućava jednosmerni prolaz vlage, tj. omogućavaju izlazak vlage iz ploče napolje. Prave se u debljinama 25, 38 mm.


Diht traka — koristi se između Lexana i čelične konstrukcije, na mestima gde nema spajanja dve table. Razlog: onemogućavanje direktnog kontakta između ploče i čelika i izbegavanje neprijatnih zvukova.


Donja guma — širine 60 mm., od EPDM tvrdoće 65 shora po skali A, montira se na podkonstrukciju i omogućava kvalitetno spajanje dve ploče.Podloška — Podloška je od prohrom čelika sa gornje strane, a sa donje strane nalazi se neoprenska (EPDM) guma. Koristi se pri bušenju šrafa kroz Lexan ploču, a radi obezbeđivanja ravnomernog pritiska na istu.


Aluminijumski pokrivni profil sa dve gume — postavlja se na spojevima dve ploče i omogućava kvalitetno dihtovanje i dilataciju ploča, a sprečava prodor vode.F aluminijumski profil — postavlja se na krajeve ploča preko Anti Dust trake , štiteći je od spoljašnjih uticaja i formirajući malu okapnicu. Proizvodi se za ploče debljine od 6, 10,16 mm.


U aluminijumski profil — postavlja se na krajeve ploča preko Anti Dust trake štiteći je od spoljašnjih uticaja. Proizvodi se za ploče debljine od 10 i 16 mm.